Bibliotek

Brandströmska skolan har byggt upp ett skolbibliotek för att främja läslust och läsförmåga hos sina elever. Biblioteket invigdes 25 september 2015 av Kommunalrådet i Göteborg, Karin Pleijel, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

 

Låna böcker
Här kan du söka efter böcker som finns i biblioteket. Med pin-kod och användarnamn kan du logga in och reservera eller låna böcker. Om du inte har fått en pinkod så hör du av dig till bibliotekarien, kontaktinformation hittar du längst ner. Användarnamnet är samma som på Admentum.

 

Bibliotekets blogg
Här hittar du boktips och annat som är aktuellt på biblioteket. Vill du skriva eller rita boktips själv? Hör av dig till bibliotekarien, kontaktinformation hittar du längst ner.

 

Barnens bibliotek
Här kan du få boktips, läsa om författare, skriva egna berättelser eller dikter, rösta i Bokjuryn och en massa roliga saker som har med böcker, läsa och skriva att göra.

Låneregler

Elever och personal på skolan får låna böcker på skolbiblioteket. Böcker som lånas ska läsas på skolan, men hemlån kan medges efter särskild överenskommelse i samråd mellan bibliotekarie, lärare och vårdnadshavare.

Tänk på att det är många andra som ska kunna läsa boken:
  • ät eller fika inte samtidigt som du läser, boken kan lätt bli kladdig
  • skriv eller rita inte i boken, inte ens med blyerts
  • använd bokmärke, vik inte sidorna i boken
  • var försiktig så att du inte böjer bokryggen, då kan boksidor lossna

Som låntagare ansvarar man för att boken lämnas tillbaka och att den inte kommer bort eller skadas. Bok som kommit bort eller blivit förstörd ersätts av låntagare eller låntagares vårdnadshavare med 100 kr.

 

Kiki Pettersson

Bibliotekarie

kiki.pettersson@brandstromska.se

Rulla till toppen